Monday, April 19, 2010

Vogue Hommes International

Dit weekend voor verjaardag vriend Vogue Hommes International gekocht. Het betrof een Special Issue met allemaal iconen en bijschriften van andere iconen. Mooie insteek en verrassende combinaties. Denk bijvoorbeeld aan Anna Wintour die vol passie praat over Roger Federer.

Daarnaast mooie fotoreportage over de Kennedy's. Picture Perfect. En modeshoot met Zinedine Zidane. Geweldige kop!

Ook prachtig is de fotoshoot van Mario Sorrenti op het strand met Kate Moss. Je zou het bijna vergeten maar Kate is alweer bijna 20 jaar model. En wat voor een!
Zoals Kurt Cobain met het uitvinden van grunge eigenhandig een einde maakte aan de jaren '80 hairrock met spandexbroeken en veel bombarie, zo nam Moss het stokje over van de glamourous supermodellen Crawford, Evangelista, Turlington & co.

Ineens dicteerde de junkielook de modewereld. Uitgemergelde modellen bevolkten de catwalks en hologige modellen keken je aan vanaf de covers van bladen in de kiosk.
De meeste modellen van die periode zijn allang uit de spotlight verdwenen maar Moss weet alle ogen nog steeds op haar gericht. Of het nu haar modellenwerk is, haar onovertroffen stijlgevoel of haar turbulente liefdesleven; de papparazzi leggen het vast en de modewereld smult ervan.

Ik zeg kopen dat blad. Hier ter inspiratie alvast aantal foto's uit Vogue Hommes International:

Kate Moss by Mario Sorrenti























































John Pasche, bedenker van logo Rolling Stones



















Zinedine Zidane

No comments: