Friday, January 22, 2010

Californication

In afwachting van seizoen 4 van mijn favoriete tv serie Mad Men zijn we hier thuis verslingerd geraakt aan een andere tv-serie; Californication.

Hilarische serie over een succesvolle schrijver met een writer's block (David Duchovny, bekend van X-files). Goed en vlot geschreven dialogen, over-the-top beeld van het vrije Califonië en, zeker voor Amerikaanse begrippen, expliciete sex-scènes. Maar wat wil je ook met zo'n titel.

www.IMDB.com omschrijft het kort, krachtig en treffend:
Hank Moody...no man is more committed to a midlife crisis. He tries to juggle his career, his relationship with his daughter and his ex-girlfriend, as well as his appetite for beautiful women.








Langzaamaan ga je van hem houden, die goedbedoelende loser die zich elke keer weer in de nesten werkt omdat ie z'n hart op zijn tong heeft. En dat doen de mensen om hem heen in de serie ook. Speciale vermelding ook voor zijn boezemvriend Charles Runkly (gespeeld door Evan Handler, bekend van Sex and the City). Mooie samenspel en ware mannenvriendschap!

Als iemand nog zo'n leuke serie in de aanbieding heeft hoor ik het graag, want ik vermoed dat we over twee weken ook door de eerste 3 seizoenen van Californication heen zijn en moeten wachten op seizoen 4, net als bij Mad Men.

No comments: