Monday, January 4, 2010

Sartorialist

Ik ben al aantal weken kind aan huis op een blog over mode; www.thesartorialist.com


Man met modeachtergrond die op een dag in 2005 in zijn woonplaats NY de straat opgaat, gewapend met een camera en een goed oog voor mode én detail. Een eenvoudig idee goed uitgevoerd. Dat zijn de beste!



I started The Sartorialist simply to share photos of people that I saw on the streets of New York that I thought looked great. When I worked in the fashion industry (15 years), I always felt that there was a disconnect between what I was selling in the showroom and what I was seeing real people (really cool people) wearing in real life.

Zijn site is ondertussen een wereldwijde hit, binnen maar sinds een tijd ook buiten de fashionindustrie. Echt een prestatie want het wemelt van de blogs (ik lever het bewijs ;-) waar mensen hun ideeën, gedachten, verzinsels, passies delen met de wereld. De meeste leiden een zieltogend bestaan qua bezoekersaantallen, om nog maar te zwijgen over de reacties. Maar niet op de site van Scott Schuman. Veel bezoekers en ook veel reacties.

Ben als uitgever alleen wel benieuwd waar zijn verdiensten zitten. Hij fotografeert ondertussen voor een aantal bladen maar er liggen veel kansen om op een natuurlijke manier de bezoekers, die geïnspireerd zijn door wat hij laat zien, door te verwijzen naar de retailers.

Al blijft het een moeilijk spel om consumenten en adverteerders op een natuurlijke wijze bij elkaar te brengen, zonder de bezoekers het gevoel te geven dat je beelden en teksten (in)direct gestuurd worden door commerciële belangen.

Benieuwd waar hij mee gaat komen, de potentie is er volop!

No comments: