Sunday, January 1, 2012

Beginners


1 januari 2012 bleek de juiste dag om de film Beginners te kijken. Ewan McGregor en Christopher Plummer spelen een vader (Hal) en zoon (Oliver).

De vader bekent na de dood van zijn vrouw dat hij homofiel is én komt erachter dat hij terminale longkanker heeft. Dat weerhoudt hem er niet van te gaan daten, feestjes te bouwen met nieuwe vrienden en ronduit gelukkig te zijn met zijn nieuwe verworven vrijheid.

Deze twee zaken (homofilie en kanker) zorgen ervoor dat Hal en Oliver hun vader-zoonrelatie onder de loep moeten leggen en kijken hoe er een nieuwe draai aan te geven.
Confronterend voor Oliver is de liefde van zijn vader voor zijn nieuwe jonge vriend. Hij beseft dat zijn vader nooit zoveel van hem gehouden heeft.

Parallel aan dit verhaal loopt de prille liefde van Oliver voor een Franse actrice. Na een romantisch begin op een feestje weten ze vervolgens niet hoe ze een relatie moeten opbouwen en in stand houden. Ze worden beide geconfronteerd met hun verleden en hun huidige barrières. Hoe hier mee om te gaan in plaats van weg te lopen?

De film heeft een mooie trage cadans en een originele manier om dingen te duiden en/of uit te leggen. Mooie visuals ook. Check it out!

1 januari is goed begonnen, we zijn pas halverwege. Op naar de volgende film: Howl.

No comments: